Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.

Kontakt:

BaldoCom s.r.o.
Narysov 68
261 01 Příbram
tel: 602 692 880
obchod(a)kavaeshop.cz

Zboží v akci

naše cena 87 Kč
skladem
naše cena 1 350 Kč
skladem
naše cena 198 Kč
skladem

Články o kávě

arr3Povídání o kávěExistují dvě hlavní odrůdy kávy: Arabica a Robusta. Kromě jiného je rozdíl v náročnosti pěstování... arr3Pressovače FRENCH PRESSJednou z nejednodušších a nejlevnějších cest k dobré kávě je French press. Zapomeňte již na... arr3Káva a její působení na zdravíŠálek kávy má mnoho užitků pro zdraví. Na základě nové studie nás pití kávy může ochránit před... arr3Dietní vláknina v kávěDejte si kávu. Nová studie ukazuje, že káva může být zdrojem dietní vlákniny, ale to neznamená... arr3Kofein prý může ochránit paměť starších ženŽeny po šedesátém pátém roce života, které pijí nejméně tři šálky kávy nebo šest šálků čaje denně,...

Anketa

Kde jste narazili na náš WEB

Zboží / Seznam.cz 40% Google 17% Heureka.cz 16% Z jiného zdroje (leták atd.) 27%

Jak připravit espresso
Jak připravit espresso

Obecně platné pravdy o kávě

Existuje káva a existuje opravdu dobrý šálek kávy, plný osobitosti a chuti. Každý má svůj způsob, jak připravit perfektní kávu, ale je zde několik obecně platných pravd, které musí každý, kdo kávu připravuje, vzít na vědomí.

Používejte čerstvou vodu

Šálek kávy obsahuje více než 90 % vody. Ta je z velké části určující pro chuť kávy. A proto pokaždé, když kávu připravujete, nalijte do kávovaru čerstvou vodu.

Předehřejte šálek

Pokud kávu nasypete do studeného šálku, teplota poklesne na 10 až 15 °C. U espressa znamená takové ochlazení pohromu pro vrstvu smetany, která je velmi důležitá.

Zkontrolujte správné dávkování

Na každý šálek espressa je třeba 7 gramů kávy. Pokud jí použijete příliš málo: slabá káva. Pokud jí použijete příliš mnoho: voda jí neproteče dostatečně. Voda zůstane v kávě příliš dlouho a káva bude příliš silná a zhořkne.

Ohřátí mléka horkou párou na přípravu cappuccina

Nejprve držte parní trysku těsně nad povrchem mléka, dokud nebude vlažné. Poté trysku vsuňte do mléka. Jemně jí zamíchejte, aniž by bylo slyšet syčení. Největší bubliny z mléka vystoupí a zůstane jen jemná pěna.

Když je sklenice příliš horká na to, abyste ji drželi, přestaňte. Klepněte sklenicí na pracovní plochu, abyste se zbavili posledních velkých bublin. Míchejte pěnu při jejím vlévání do espressa. Mírně šálkem pohněte aby se mléko promíchalo s espressem a získáte šálek cappuccina s plnou, silnou chutí.

Cukrový test

Vrstvu pěny na espressu můžete snadno otestovat pomocí cukru: pokud nasypete na tuto vrstvu trochu jemného cukru, měla by několik sekund zůstat nehybná a poté se propadnout. Pokud se to podaří, je pěnová vrstva dokonalá.

Test se lžičkou

Pěna na cappuccinu musí být plná a pevná. Pevnost pěny můžete zkontrolovat tak, že na pěnu na cappuccinu položíte lžičku Pokud se lžička nepropadne, je vaše pěna dokonalá.

Pokračovat v nákupu