Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.

Kontakt:

BaldoCom s.r.o.
Narysov 68
261 01 Příbram
tel: 602 692 880
obchod(a)kavaeshop.cz

Zboží v akci

naše cena 87 Kč
skladem
naše cena 1 350 Kč
skladem
naše cena 198 Kč
skladem

Články o kávě

arr3Povídání o kávěExistují dvě hlavní odrůdy kávy: Arabica a Robusta. Kromě jiného je rozdíl v náročnosti pěstování... arr3Pressovače FRENCH PRESSJednou z nejednodušších a nejlevnějších cest k dobré kávě je French press. Zapomeňte již na... arr3Káva a její působení na zdravíŠálek kávy má mnoho užitků pro zdraví. Na základě nové studie nás pití kávy může ochránit před... arr3Dietní vláknina v kávěDejte si kávu. Nová studie ukazuje, že káva může být zdrojem dietní vlákniny, ale to neznamená... arr3Kofein prý může ochránit paměť starších ženŽeny po šedesátém pátém roce života, které pijí nejméně tři šálky kávy nebo šest šálků čaje denně,...

Anketa

Kde jste narazili na náš WEB

Zboží / Seznam.cz 40% Google 17% Heureka.cz 15% Z jiného zdroje (leták atd.) 27%

Pressovače FRENCH PRESS

Jednou z nejednodušších a nejlevnějších cest k dobré kávě je French press. Zapomeňte již na přežitého »českého turka«,  tradičního zabijáka tohoto lahodného nápoje.

French press má několik výhod:

Nepotřebuje již žádné papírové filtry, jenž by zadržovaly oleje obsažené v kávě a které by přidávaly kávě »papírovou příchuť«

Jednoduchá a rychlá příprava, snadná údržba a mytí.

Lepší kontrola nad teplotou vody, než u obyčejných strojů na překapávanou kávu

Lepší kontrola nad chutí kávy, než v případě »českého turka«.

Jak připravit kávu v pressovači - French Press

Příprava kávy ve french pressu je velmi jednoduchá, navíc u každého kvalitního french pressu naleznete návod k použití. Přesto si pojďme trochu podrobněji popsat, jak kávu ve french pressu připravit co nejlépe a správně, aby byl výsledný nápoj lahodný.

Co je to vlastně french press? French press je konvička pro přípravu kávy, která pomocí pístu s filtrem umožňuje oddělit vytvořený nápoj od kávové sedliny, tedy logru. Většinou je nádoba french pressu vyrobena ze skla a má plastové či kovové úchyty, držáky. Neznámějšími výrobci french pressů jsou Bodum (Melior) a La Cafetiere.

Nyní se v bodech podívejme na přípravu kávy ve french pressu:

  1. Dejte vařit vodu - požadované množství k přípravě kávy a k tomu další vodu o objemu vašeho french pressu.
  2. Připravte si požadované množství kávy, nejlépe čerstvě umleté. Kávová zrna by měla být umletá nahrubo. 1 šálek kávy = jedna plná odměrka, která bývá k french pressu přiložena.
  3. Jakmile se voda začne vařit, odstavte ji. Naplňte french press vodou a nechte chvíli zahřát, vodu pak vylijte.
  4. Zbývající vodu určenou k přípravě kávy nechte zchladit na cca. 90°C, což by mělo při běžné pokojové teplotě trvat asi 30 sekund.
  5. Nasypte nahrubo namletou kávu do french pressu.
  6. Zalijte kávu horkou vodou tak, aby byla voda těsně nad namletou kávou - tím dojde ke spaření kávy. Nechte kávu malou chvíli "pracovat".
  7. Doplňte french press požadovaným množstvím vody a zamíchejte.
  8. Umístěte víčko french pressu s vytaženým pístem, aby teplo neunikalo ven. Zatím píst nestlačujte dolů.
  9. Po 3-4 minutách začněte pomalu stlačovat píst dolů. Píst stlačujte rovně, aby se sítko neoddálilo od stěny french pressu a káva neunikla nahoru.
  10. Jakmile stlačíte píst úplně dolů, můžete kávu nalévat, nejlépe do předehřátých šálků.